Tatai Református Egyházmegye

december 4 - Kárpát-medencei Imanap

2022-11-11 14:01:38 / Nagy Attila

A Kárpát-medencei református nőszövetségek kezdeményezésére 2006 óta december első vasárnapján rendezik meg a Kárpát-medencei imanapot.

Minden évben egy-egy egyházkerület nőszövetsége készíti el az imanapi liturgia anyagát, amelyet megküld a helyi csoportoknak, gyülekezeteknek, akik a mellékelt ismertető anyag segítségével előkészítik helyben az imanap megtartását. A Kárpát-medencei imanap nem csak istentiszteleti alkalom, hanem kapcsolódhat hozzá az ismertető anyag megbeszélése, s minden év december első vasárnapján egy kötetlen, szeretetvendégséggel egybekötött összejövetel.

 

Az idei imanap háttéranyagát a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház nőszövetsége állította össze.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Imanapi liturgia Összeállította a Horvátországi Református Nőszövetség     Letölthető ide kattintva

 

Az Úr szolgálóleányai: Novák Olga és Borkó Juliánna

Lábadiné Kedves Klára tanulmánya a legelső magyar református teológusnőről és a református népi kegyesség poétanőjéről                                                                          Letölthető ide kattintva

 

 

A Kárpát-medencei imanap gondolata a 2004. december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazás kudarca kapcsán, az anyaország határain túli magyarság sorsával való együttérzés jeléül született.

Az imaprogram során minden évben más-más országrész és egyházkerület mutatkozik be, tárja fel örömeit és gondjait, hív hálaadásra és könyörgésre.