Tatai Református Egyházmegye

Szolgálói csendesnap hanganyaga

2024-02-06 12:10:41 / Nagy Attila

2023. november 25-én megszervezték Tatán az Egyházmegyei Szolgálói Csendesnapot, melynek célja, hogy a szolgálókért és a szolgálatokért hálát adhassanak, valamint imai és szakmai segítséget adjanak a gyülekezeti tagoknak.

Az előadások HANGANYAGA MEGHALLGATHATÓ:

Kezdésként Dr. Varga József, a Tatai Református Egyházközség főgondnoka köszöntötte a fogadó gyülekezet nevében az egybegyűlt szolgáló testvéreket.  A nyitóáhítatot Gerecsei Zsolt esperes úr tartotta az Apostolok Cselekedetei 26, 15-29 alapján.

Esperes úr az Isten szerinti látás fontosságára hívta fel a figyelmet a szolgálatokban, melynek forrása és vége sem lehet más, mint Krisztus. A dicsőítést a tatai gyülekezet ifjúsági zenekara segítette.

A köszöntő gondolatok és áhítat az alábbi linken hallgatható meg: https://n9.cl/mechm



A főelőadást Lovas András lelkipásztor tartotta: Szolgálatok a XXI. században címmel. A missziói lelkületű gondolatokban a résztvevők inspirálódhattak, az evangéliumi szolgálatban megerősödhettek. Előadásában kiemelte: a ma kor szekularizált, az egyháztól eltávolodott emberek kora, ahol az egyház missziós helyzetbe került a nyugati világban is. Ma sem szabad és kell más utat választani, mint az evangéliumot, Isten szeretetének erejét. A vallásosság és a vallástalanság ugyanúgy tévút - Isten szabadító erejére és jóságát, igazságát kereső hitre van szükség. Így lehet belépni Isten nagy tervébe (M. W. Goheen), így léphet ki az egyház a saját missziói problémájából belépve Isten missziójába Krisztus egyházaként.  A gyülekezetnek hidakat kell építenie a szekularizált ember világával, hogy Isten evangéliumával hatást érhessen el.

 

A főelőadás ezen a linken hallgatható meg: https://n9.cl/j31dcn

 

 

 

A FOLYTATÁSBAN A GYÜLEKEZETI SZOLGÁLATOK SPECIÁLIS TERÜLETEIRŐL VÁLASZTHATTAK ELŐADÁST A RÉSZTVEVŐK.

Gyermekszolgálat területén az evangéliumi lelkület (Striflerné Kövendi Eszter);

Az előadás interaktív volt, így hanganyag nem készült, de az elhangzottakról bővebben ezen a linken lehet olvasni: https://visz.org/index.php?option=com_content&view=article&id=92:gyermekek-evangeliumi-tanitasa-1&catid=7:gyermekek-evangeliumi-tanitasa-

 

 

A diakónia, mint a gyülekezet megújító ereje (Dani László)

A előadáshoz tartozó ppt ezen a linken tekinthető meg: https://n9.cl/7h0u1

 

 

A kiégés problémája (Dr. Kocsev Miklós)

Az előadás ezen a linken hallgatható meg: https://n9.cl/gksny

 

 

A dicsőítés lényege (Szabó András)

A előadáshoz tartozó ppt ezen a linken tekinthető meg: https://prezi.com/view/q7ZQmOQw2avYl9zd5ZEO/

 

 

A gyülekezeti misszió egyik lehetőségéről, a Tanúim lesztek képzésről (Lovas András)

Az előadás interaktív volt, így hanganyag nem készült, de az elhangzottakról bővebben ezen a linken lehet olvasni: https://tanuimlesztek.hu/

 

 

Az előadásokból visszatérve, a résztvevők kiscsoportokban számoltak be a nap tapasztalatairól, örömeiről és hogy mit fognak tudni beépíteni a hallottakból saját gyülekezeti szolgálatukban. Imaközösségben nem csak a saját ügyeinkért, de a másik testvérért és gyülekezeti szolgálatért is imádkozhattunk és azóta is imádkozunk!

 

 

A Tatai Egyházközségben 2024-ben is szeretnék megszervezni a szolgálók számára a csendesnapot november 23-án szombaton!

Részletes program és jelentkezési lehetőség ősz elején várható!